Обратно към категорията

Забраниха движението на каруци по възлови улици и булеварди в Ямбол

Добавено на: 05.01.2021 12:11
   

С цел подобряване условията на безопасност на движението, намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия и пътен травматизъм, както и за недопускане на замърсяване на уличната мрежа и осигуряване на нормален трафик в град Ямбол, кметът Валентин Ревански издаде заповед, с която забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга по възловите улици „Търговска“, „Граф Игнатиев“, „Генерал Владимир Заимов“, „Александър Стамболийски“, „Мраморно море“, „Срем“, „Димитър Благоев“, „Преслав“, на булевард „Крайречен“. Движението на каруци е забранено и на улиците „Милин камък“, „Георги Дражев“, „Бузлуджа“, „Жорж Папазов“, „Страхил войвода“, „Стилияна Параскевова“, „Надежда“ и „Пирин“. В квартал „Каргон“ няма да ес допуска движение на превозни средства с животинска тяга на улиците „Атанас Кратунов“, „П.К.Яворов“, „Клокотница“, „Оборище“, „Д-р Кръстев“, „Руен“, „Битоля“, „Дружба“, „Николай Петрини“, „Индже войвода“, „Жеко Андреев“. Заповедта важи и за главната обслужваща улица на к-с „Златен рог“ от кръстовището на ул. „Атанас Кратунов“, заедно с улицата, разположена между река Тунджа и Градски парк, до кръстовището с ул. „Димитър Благоев“.

Забрана за каруци има и на улица „Индустриална“ в частта й т ул. „Ямболен“ до железопътна линия № 8 – Пловдив-Бургас.

Не се допуска движение на талиги и по главната обслужваща улица в к-с „Бенковски“ от кръстовището с улица „Преслав“ до Обходен път „Изток“.

В Централна градска част движението на превозни средства с животинска тяга е забранено съгласно утвърдения от Общинския съвет през 2005 г. генерален план за движението при граници: на изток – ул. „Генерал Владимир Заимов“, на запад – ул. „Георги Дражев“ и ул. „Бузлуджа“, на север – ул. „Димитър Благоев“ и на юг – бул. „Крайречен“.

Забранено е и движението на каруци в района на Градски парк, на парк „Боровец“, както и в Гробищния парк.

Пълния текст на заповедта можете да прочетете тук.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!