Обратно към категорията

"Задържане под стража" на обвиняемия за тежаката катастрофа край ГКПП - Лесово

Добавено на: 13.10.2020 13:17
   

Мярка за неотклонение "задържане по стража" бе взета днес, 13.10.2020 г. в Окръжен съд - Ямбол на 51-годишния молдовски гражданин Октавиан Б., с постоянен адрес в Украйна и с три документа за самоличност.

Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, той е обвинен в това че, по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лица в 5,35 ч. на 9 октомври, тази година на пътя между Елхово и ГКПП - Лесово. Извършеното деяние съставлява особено тежък случай, обвиняемият е чужд гражданин и няма постоянен адрес в страната ни, а събраните до момента данни по делото сочат че, механизмът и обстоятелствата, при които е извършено престъплението, обуславят опасността, обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради тези причини състав на Окръжен съд - Ямбол, председателстван от съдия Чиликова, наложи на молдовския гражданин най-тежката мярка "задържане под стража".

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок в Апелативен съд - Бургас. Делото за обжалване на мярката е насрочено за 20.10.2020 в 14 ч.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!