Обратно към категорията

Закриват 4 кметства в Община Болярово

Добавено на: 18.09.2019 10:12
   

Закриват кметствата в селата Голямо Крушево, Малко Шарково, Попово и Воден в Община Болярово. Промяната се налага, заради изменението на Закона за административно-териториалното устройство, според което кметове ще бъдат избирани само в населени места с над 350 души.

В селата с по-малък брой жители, каквито са Голямо Крушево, Малко Шарково, Попово и Воден, ще бъдат назначавани кметски наместници. Решение за закриването на 4-те кметства, чисто рутинно, ще трябва да вземат съветниците на последната си за този мандат сесия на 20 септември.

Съветниците ще гласуват и кои да поемат постовете временно изпълняващ длъжностите кмет на община Болярово и кметове на селата Мамарчево и Стефан Караджово. Сегашният кмет на община Болярово Христо Христов е кандидат за нов мандат. На избори излизат и сегашните кметове на Мамарчево – Марчо Добрев, и на Стефан Караджово – Димитър Димитров. Това са единствените 2 села в община Болярово, в които на 27 октомври ще се проведе избор и за кмет на населеното място.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!