Обратно към категорията

Започна данъчната кампания на община Болярово

Добавено на: 28.02.2022 10:22
   

Започна данъчната кампания на община Болярово за 2022 г. Всички собственици на имоти и на превозни средства в общината вече могат да заплатят задълженията си за местни данъци и такси за тази година.

Плащанията могат да се извършват на касата в Центъра за административни услуги в сградата на общината, както и в 19-те кметства и кметски наместничества в общината. Собственици на имоти в общината, които живеят в други населени места, могат да платят и по банков път в ОББ, банкова сметка BG04UBBS8888843349800, код 7311, BIC код UBBSBGSF.  

Плащания на данъчни задължения към община Болярово се приемат и чрез клоновете на Изипей в страната или чрез „Български пощи“.

Справка може да се направи на телефон 04741/69-28.

Задълженията могат да се плащат изцяло или на две равни вноски в сроковете до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която са дължими. Отстъпка от 5 % може да се ползва, ако задължението бъде платено за цялата година до 3 май.

Данъкът за недвижимите имоти е в размер на 1.8 ‰ върху данъчната оценка на недвижимия имот, като за имот, който е основно жилище на собственика, се начислява с наполовина намален размер, а ако собственикът е лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, данъкът се дължи със 75 на сто намаление.

Запазен е и размерът на таксата за битови отпадъци, както и данъкът върху превозните средства.

До края на 2021 г. са подадени 474 декларации за освобождаване от частта от такса смет, която се събира за сметосъбиране, сметоизвозване и обезвреждане на битови отпадъци за имотите, които няма да се ползват през цялата 2022 г. От звено „Местни данъци и такси“ в община Болярово напомнят, че при възобновяване ползването на тези имоти, собствениците са задължени в двуседмичен срок да подадат при тях декларация, за да им бъдат начислени дължимите такси. За коректността на декларациите проверки по места се извършват от кметовете и кметските наместници.

През изминалата 2021 г. в Звеното за местни данъци и такси са приети и обработени 848 декларации за придобиване на недвижими имоти и 455 декларации за придобиване на МПС от жители на общината.

Събраните данъчни приходи през 2021 година са 356 472 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!