Обратно към категорията

Започна обновяването на велоплощадката в Ямбол

Добавено на: 03.08.2020 16:51
   

Първата доброволческа инициатива на младежите от Български младежки Червен кръст - Ямбол за вдъхване на нов живот на велоплощадката в к-с „Хале“ вече е факт – оградата е освежена. Площадката не се използва от години и Областният съвет на БЧК – Ямбол започна дейности за възстановяване и подготовка за ползването й, както и намиращите се в нея помещения.

Там ще се създаде Общински учебен център по пътна безопасност и приложно колоездене. Целта е доброволците на БМЧК да работят за превенция на пътния травматизъм сред деца и младежи от област Ямбол. На велоплощадката всяко дете ще може да получи знания и умения как да се пази от пътни инциденти.

Предстоят множество инициативи по подготовка за ползване на обекта: боядисване и ремонт на огради и портални врати на обекта; възстановяване на зелените площи; изрязване и почистване на храсти и дървета, пречещи на дейностите в обекта и застрашаващи здравето на участниците в обучителния процес; възстановяване на бордюри и тротоари в обекта; ремонт на настилката на алеите на велоплощадката; възстановяване на маркировката на велоалеите на площадката; възстановяване на светофарната уредба; ремонт и възстановяване на подовите покрития в помещенията в обекта; ремонт на санитарните възли в обекта и освежаване на фасадата на помещенията и подобряване цялостната визия на площадката, информират още от Областния Секретариат на БЧК – Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!