Обратно към категорията

Започна подготовката за 14-ия Коледен благотворителен бал в община Тунджа

Добавено на: 15.11.2022 11:56
   

Община Тунджа започна подготовката на традиционния си Коледен благотворителен бал. Неговото четиринадесето издание ще се състои на 15 декември. Даренията отново ще отидат за подпомагане на таланти и за лечение на деца и младежи, съобщи пред журналисти кметът на общината Георги Георгиев.

Средствата постъпват в създадения за целта общински фонд. Събитието е с платени покани и търг на различни предмети, чрез които се събират парите. Поканите ще бъдат пуснати в продажба през следващите дни. Всяка година от тях се събира една трета от сумата, уточни кметът. „И тази година ще призовем цялата местна общност да се включи в кампанията с дарения, с изработка на сувенири“, каза още Георгиев.

Благодарение на Коледния бал до момента е осигурено лечение на 19 деца и младежи за близо 79 000 лева; 2220 стипендии и еднократно финансово стимулиране  за 311 000 лева; лаптопи и таблети по време на онлайн обучението на 150 ученици за 17 450 лева; ученически летен отдих на 380 деца на стойност 54 000 лева.

Рекордната сума от близо 77 000 лева беше събрана по време на 13-ия Коледен благотворителен бал през миналата година. От всички предходни издания на инициатива даренията са за над половин милион лева, допълни кметът на община Тунджа.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!