Обратно към категорията

Започна разполагането на контейнерите за биоразградими отпадъци в Ямбол

Добавено на: 24.01.2022 16:03
   

В Ямбол започна поставянето на 108 броя контейнери за разделно събиране на зелени и дървесни биоразградими отпадъци. Те се разполагат върху предварително определени точки в града, които се намират в близост до елементи от градските зелени системи на община Ямбол и в квартали, генериращи такива отпадъци.

В контейнерите ще се изхвърлят храсти, трева, листа, цветя, шишарки, растения, дървесни отпадъци, стърготини, слама, сено и клони, които са с диаметър по-малък от 4 сантиметра.

Входящите материали за компостиране ще включват само разделно събрани при източника биоотпадъци, които не са били смесени, комбинирани или замърсени с други потенциално замърсяващи отпадъци, продукти или материали.

Контейнерите са с кафяв цвят и обозначение на вида приеман отпадъчен материал, за да се различават от останалите, предназначени за други отпадъци.

Съдовете ще се обслужват от специализиран сметовозен автомобил с обем 7 кубични метра, разполагащ с каросерийна надстройка, предназначена за събиране на биоотпадъци.

Биоразградимите отпадъци ще бъдат преработвани в новата компостираща инсталация, открита на 19 януари.

Община Ямбол моли гражданите да изхвърлят в контейнерите само посочените отпадъчни материали, но не строителни, битови, промишлени, токсични, медицински и други видове отпадъци, както и да раздробяват дърветата и клоните, които изхвърлят в новите контейнери.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!