Обратно към категорията

Започнаха празничните прояви за годишнината на Болярово

Добавено на: 04.09.2019 19:37
   

На 4 септември 2019 година бе поставено началото на празничните мероприятия по повод честването на 45 години от обявяването на Болярово за град. Именно 4 септември 1974 година с указ Болярово се обявява за град.

Първото празнично мероприятие бе спортно – детски футболен турнир, организиран от община Болярово, съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Болярово с председател Мария Чанева (секретар на община Болярово) и секретар Любослав Ценов.

В турнира взеха участие четири отбора във възрастова група 5-8 клас: домакините от Болярово, гостите от Стралджа и два отбора от град Ямбол.

Играха се едновременно по две срещи на малки вратички с по 25 минути полувреме.

В първата среща домакините Болярово се наложиха над Стралджа, въпреки че през първото полувреме завърши 0:2 за гостите от Стралджа. През второто боляровци показаха отлична игра и желание за победа и успяха не само да изравнят с два гола на капитана Димитър Шутов, но и да се наложат с крайното 6:4. След изравнителния втори гол на капитана Д. Шутов, стралджанци успяха да отбележат трети гол, но попадението на Емил Михайлов от пряк свободен удар върна равенството. Въпреки че стралджанци имаха и четвърти гол, не успяха да предотвратят следващите две попадения – отново на досегашните голмайстори на боляровци Митко Шутов и Емо Михайлов.

Следващата среща между двата ямболски отбори завърши 3:2 в полза на „Ямбол 2“, въпреки че през първото полувреме „Ямбол 1“ поведе с 1:0.

Така „Ямбол 2“ остана да играе за трето място с отбора на Стралджа. През първото полувреме двубоят бе равностоен – без нито един отбелязан гол. Но второто полувреме видимо превес имаха Стралджа и заслужиха третото място, налагайки се с 4:0.

Вълнуващ и равностностоен бе двубоят за първото място. Видимо домакините от Болярово изцяло владееха ситуацията, въпреки че първото полувреме завърши без нито едно попадение и за двата отбора – 0:0. През второто домакините от Болярово поведоха с гол на Божан Величков. Въпреки че допуснаха изравнителен гол, боляровските домакини отново поведоха с попадение на Митко Шутов, а след като ямболските съперници почти в края на срещата успяха да изравнят, а след това и да поведат, в последните минути отново Емил Михайлов финализира равенството и се стигна до дузпи.

Драматични бяха тези дузпи, защото почти до последно бяха в полза на боляровските домакини. При последната обаче отново бяха равни и се наложи да се бият още две. Крайният резултат бе 7:7, но един пропуск на боляровци и допусната дузпа за ямболските момчета изведе „Ямбол 2“ на първото място.

Официално всички участващи отбори бяха от секретаря на общината и председател на МКБППМН Мария Чанева, която благодари на всички за участието, толерантността и спортсменството и им пожела успешна нова учебна година, канейки ги пак да бъдат гости тук на общински и областни турнири. Специално изказа благодарност на боляровските момчета, които наистина се представиха достойно и единствено малко късмет не им стигна да станат първи в този специален за града турнир – 45 години от обявяването на Болярово за град.

Всички участници получиха сандвичи и вода, а наградите им, освен грамоти, бяха и футболни топки, с които да тренират за бъдещите успешни футболни дербита.

Лора Величкова, Пресцентър - Болярово


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!