Обратно към категорията

Заради кончината на патриарх Неофит, се отменят част от проявите в рамките на „Кукерландия“

Добавено на: 14.03.2024 16:34
   
На съвместно съвещание ръководствата на общините Ямбол и Тунджа взеха единодушно решение да се съобразят с препоръките на архиерейския наместник на Ямболска духовна околия Димитри и временния наместник на Светия синод митрополит Йоан да не се провеждат увеселителни събития в дните на поклонението и погребението на патриарх Неофит. По тази причина се отменят част от планираните прояви в рамките на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ на 15 и 16 март, петък и събота, които се очаква да бъдат обявени за дни на национален траур.
Със съгласието на архимандрит Димитри на 15 март ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Маскарадните игри – между автентичността и модерността“ в Регионален исторически музей в Ямбол. Същия ден от 11:00 часа в Културно-информационен център „Безистен“ откриване на изложбата на Надежда Кутева „Етнографски етюди“.
На 16 март от 11:30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще се проведе награждаването на лауреатите от Международния фотоконкурс и фотоизложба „Кукерландия“.
На 16 март от 14:30 часа Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще е домакин и на кино-фото клуб „Бистрица“, който ще представи проекта си „Пътуващи филмови портрети на български фотографи“. Фотографите Антон Даскалов и Елена Ангелова от фотографска академия „Янка Кюркчиева“ ще представят документалните си филми „С цветовете на Надежда Чипева“ и „Явор от ФОРЕК“, заснети с финансиране от фонд „Култура“.
Кметовете на Ямбол и на Община Тунджа Валентин Ревански и Станчо Ставрев се съобразяват и с желанието на местния бизнес и обществеността. Състезателните дефилета и част от планираните по повод юбилейното издание на „Кукерландия“ прояви ще се проведат на 17 март, неделя, в Градския парк.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!