Обратно към категорията

Заради процедури: Поне две години няма да започне ремонт на пътя Ст. Караджово - Кошу дере

Добавено на: 26.01.2022 11:04
   

Жители на Болярово и Стефан Караджово подготвят протести, заради състоянието на републикански път III-5308 Стефан Караджово – Кошу дере. За това ви разказахме в репортаж на 999 само преди седмица. Потърсихме за коментар и държавните институции, отговорни за ремонта на пътя.  

Агенция „Пътна инфраструктура“ планира да обяви през тази година обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на цялото над 39 км трасе на път ІІІ-5308 Калчево-Саранско-Каменец-Стефан Караджово-път ІІ-79, отговориха от там за 999. Третокласният път е най-пряката връзка на общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Отсечката е в лошо състояние, а най-критично е от Стефан Караджово до пресичането с път II-79 Елхово-Бургас, признават от АПИ.

През годините участъкът е поддържан чрез програмата за текущ ремонт и поддържане, но ефектът от изпълняваните дейности е краткотраен. Затова Агенция „Пътна инфраструктура“ включи в програмата си за проектиране за 2022 г. изработването на технически проект за основен ремонт на третокласния път. Въз основа на готовия и утвърден проект ще се определи обемът и стойността на необходимите ремонтни работи. След това ще се обяви открита процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител и строителен надзор на строително-монтажните дейности, подчертават още от пресцентъра на АПИ.

От всичко това става ясно, че в близките поне две години, пътят няма да бъде ремонтиран. Възниква въпросът и накъде ще бъде пренасочен отново трафикът  от Ямбол към Елхово при планирания текущ ремонт на  главен Път І-7 в направлението Окоп – Елхово – ГКПП-Лесово.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!