Обратно към категорията

Засиленият мигрантски натиск бе определен като основен проблем по време на среща между прокуратурата, полицията и местната власт в Ямболска област

Добавено на: 28.11.2022 15:24
   

Справянето със засиления мигрантски натиск бе определено като основна цел по време на среща на представители на прокуратурата, полицията, областният управител и кметове на общини, намиращи се на територията на Ямболския съдебен район.

Работната среща бе проведена по инициатива на Окръжния прокурор на Ямбол - Дойчин Дойчев. На съвещанието присъстваха прокурор Мина Грънчарова - административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, областният управител Георги Чалъков, кметовете на общините Тунджа, Елхово, Стралджа, Болярово, двама заместник кметове на община Ямбол, както и комисар Атанас Атанасов – зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол.

Обсъдени бяха въпроси, свързани със състоянието и динамиката на престъпността в съдебния район и необходимостта от активното взаимодействие между правоохранителните органи и органите на местната власт за успешното й противодействие.

Акцент бе поставен върху противодействието на битовата престъпност, пътнотранспортните произшествия, престъпленията, свързани с употреба на наркотични вещества, и засиленият мигрантски натиск.

Участниците в работната среща се обединиха около разбирането, че успешното противодействие на престъпността може да бъде осъществено чрез ефективно сътрудничество между всички институции.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!