Обратно към категорията

Затягат мерките към тези, които се прибират от чужбина

Добавено на: 18.03.2020 11:05
   

Областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, на Елхово Петър Киров, на община Стралджа Атанас Киров, на „Тунджа“ Георги Георгиев, на Болярово Христо Христов, заедно с окръжния прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, директора на ОДМВР старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РДГП Елхово комисар Деян Моллов, директорът на ТД "Национална сигурност" Иван Мартинов и др. обсъдиха конкретни ситуации и начини на действия при повишаване броя на връщащите се у нас граждани пребивавали в други страни и подлежащи на карантина.

Кметовете и кметските наместници по села познават най-добре хората, които се връщат от чужбина и трябва да информират службите. Целта е да се избегнат опитите на отделни лица и групи хора да предоставят невярна информация за дестинациите, от които идват и нежелание да бъдат под карантина.
От институциите напомнят на всички под карантина, че нарушаването на карантината е наказуемо.

Поставените под карантина граждани ще бъдат постоянно проверявани спазват ли ограничителните мерки.

"Призоваваме за активност и гражданите, ако забележат неспазване на строгите мерки и нарушена карантина да сигнализират за това органите на реда и здравните власти", каза Димитър Иванов.

Призивът на областния управител и институциите към опитващите се да избегнат карантината, е да бъдат отговорни към себе си, към своите близки и към усилията на обществото да се справи с пандемията коронавирус.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!