Обратно към категорията

Земеделците на протест, определиха ключовите точки, които ще блокират

Добавено на: 16.09.2023 08:35
   

Инициативен комитет от 26 организации от целия земеделски бранш се обединиха в защита на родното земеделие. На свое заседание производителите решиха да започнат общонационални протестни действия от понеделник – 18 септември. Приканваме всички, които се чувстват засегнати и затруднени от решението на правителството и парламента да се вдигне забраната за внос на украинско зърно у нас и желаят да се включат в протеста - Сборен пункт за земеделците от Югоизточна България ще бъде Петолъчката на 18.09.2023 г /понеделник/ в 10:00 часа. На 19 септември протестът ще блокира София. Възлови точки – общински пътища, гранични пунктове, магистрали ще бъдат блокирани от хора, трактори и автомобили. Намеренията са по – старите трактори да бъдат оставени на Петолъчката, а по – новите да продължат към София. Протестът ще бъде с хора и машини и ще е безсрочен – до връщане на забраната за внос на украинска продукция у нас.
ПЕТ са основните изисквания, които ще държим да бъдат спазени:
1.Продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.
2.Изплащане към земеделските производители до 30.09.2023 г. на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта.
3.Незабавно изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100% пропаднали площи.
4.Осигуряване на необходимите средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи, и за нови държавни помощи, включително за минимални помощи de minimis за производителите на грозде, картофи, малини, оранжерийна продукция и тютюн и за животновъдите и производителите на пчелен мед.
5.Облекчаване на условията по интервенции по Стратегическия план по ОСП с оглед на доказване на произведената продукция по интервенциите за обвързано с производството подпомагане.
Предварително се извиняваме от името на всички земеделски производители за причиненото неудобство на всички обикновени хора, но ако сами не защитим родното си производство решенията на правителството и парламента ще го съсипят.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!