Обратно към категорията

Зет и снаха на съд, заради грабеж над учителка

Добавено на: 01.04.2021 09:14
   

25-годишен жител на стралджанското село Недялско и с 4 години помладата му снаха се очаква да застанат в 13.30 часа на 1 април пред Темида в Ямболския окръжен съд по дело за грабеж над своя възрастна съселянка.

Вече осъжданият за кражби Кънчо Кънчев и непознатата до сега на криминалистите майка на две деца Мария Христова са обвинени за задигането на 3 649 лв от владението на пенсионираната някогашна детска учителка Кера Иванова.

Двамата нахлули в жилището на 69-годишната жена малко преди полунощ на 11 декември м.г. и след като я съборили на пода започнали да я малтретират, за да им каже към държи спестяванията си. Неиздържалата на мъченията стопанка накрая им показала кожена кесийка, в която държала всичките си пари.

Кънчо и Мария не си направили труда дори да сложат маски на лицата си, защото знаели че жертвата има проблеми със зрението, слуха и паметта, коментираха местните жители. По думите им Кера Иванова не за пръв път е бита и ограбвана. Извършителите на грабежа били открити по още топли следи, Кънчо още бил в ареста, но снахата излязла срещу парична гаранция, заради двете си малки деца.

„Направо сме вдигнали ръце от тая пасмина, преди 40 години, когато дойдох снаха в Недялско бяха общо 6 души: една фамилия, а сега са над 50 и всичките са от един дол дренки. Не знаят нито да пишат нито да четат, ама да крадат – спирка няма! Дано сега ги осъдят за по-дълго, че другите да се стреснат!“, коментира кметската наместничка Таня Боева. В Недялско с постоянен адрес са едва около 130 души, близо половината били от ромски произход. 

Христо Христов, "Монитор"


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!