Обратно към категорията

Зрител на 999: Отвратителен проблем! Надгробни кръстове са с нежелани рекламни визитки (ВИДЕО)

Добавено на: 29.08.2020 13:01
   

Десетки надгробни кръстове са със закачени визитки на фирма за паметници в с. Малък манастир, сигнализира слушател и зрител на 999.
„Преди 4 месеца ви съобщих за човек който не спира да облепя кръстовете на покойниците с рекламни визитки. Днес бях в село Малък Манастир обл.Ямбол за да прелея стар гроб и видях,че отново има закрепени визитки към кръстовете които са надупчени заради телбота. Оказва се,че този човек ходи переодично по селата за да си прави така реклама защото хората коментират,че си късат визитките и ги хвърлят и след няколко дни има нови и никой не може да го спре защото не се предприемат никакви мерки. Пиша на вас защото виждам,че показвате много новини в фейсбук и ако се даде гластност на този натрапчив проблем може би институциите ще го спрат“, се казва в сигнала.

На място екипът на 999 установи, че рекламните материали са дискретно прикрепени на гърба на кръстовете, но на повечето ламинираните картончета са поставени в горната част на надгробния символ. Жителите на селото не са забелязали нередността, а кметът на Малък манастир Киро Хаджиев бе изненадан и изумен от сигнала ни.
„От вас научавам за проблема. Това е недопустимо. Лицето никога не е идвало в кметството и не съм информиран“, заяви Хаджиев.
Потърсихме и посоченото на визитките лице – Антоний Чобанов на съответния адрес в Елхово. Там се помещава офис на фирмата, изработваща надгробни паметници. Разговорът с него започна спокойно, но не така завърши.

„Лепил съм стикери, сложени са отстрани без да пречат на никого. Без да има някакви поражения. Сложил съм ги, залепял съм ги и по оградата, и по вратата и по кръстовете. Аз нямам нищо напротив, че е неразумна и груба постъпка, но никаъде не е казано, че това нещо не трябва да се прави“, заяви Чобанов.

Актът по закачване на рекламни материали по надгробни кръстове не е незаконен, но най-малкото е аморален и противоречи на добрите нрави. Кметът на Малък манастир се ангажира с бързи действия.
В тази история не търсим кой е виновен и кой не. Показваме реалността, в която живеем. Реалност, в която и във вечния си дом нашите близки не намират спокойствие.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!