Обратно към категорията

Монитор: Банковият обирджия от Сливен съди държавата за 36 000 лв.

   

Монитор: Банковият обирджия от Сливен съди държавата за 36 000 лв.

Банковият обирджия Стефан Стефанов от Сливен, който опита да ограби банка и взе заложници, е завел дело срещу държавата. То тръгна вчера пред Административния съд в Бургас при драконовски мерки за сигурност. Стефанов е завел иск заради лоши условия в затвора и претендира да получи тлъсто обезщетение от 36 000 лева.  Затворникът е завел иска срещу държавата чрез Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Свидетели са му двама "колеги" по съдба, осъдени с доживотни присъди. Показания в полза на Стефанов дадоха Георги Вълев от „Килърите“ и Иван Рибов, който е осъден за бомбения атентат срещу Митьо - Очите, при който загинаха съпругата му, брат й и техният бодигард. 
Час преди старта на процеса, входът на съдебната палата бе окупиран от въоръжени до зъби жандармеристи с маски. Плътен кордон униформени охраняваше сградата при въвеждането на двамата доживотници, които се явиха в качеството на свидетели. "Що не си намерите друга работа, бе хрантутници", изръмжа единият от свидетелите към журналистите. 
Стефан Стефанов излежава присъда в Бургаския затвор, за неуспешен опит да обере банков клон в Сливен през 2011-та година. Тогава обирджията взе за  заложници всички служители на офиса и рани охранителя. Заложническата драма продължи часове наред, но накрая обирджията бе арестуван и осъден. 
След като свидетелите дадоха показания за лошите условия в затвора, делото бе отложено за януари догодина. 


monitor.bg 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!