Обратно към категорията

Представители на Норвегия ще посетят в Стралджа сгради с хидротермално отопление

   

Представители на Норвегия ще посетят в Стралджа сгради с хидротермално отоплениеПредставители на Норвегия, на 30 ноември, ще посетят в Стралджа обществени сгради с хидротермално отопление и изпълнението на проект за оползотворяване на местния потенциал от екологични източници на топлинна енергия, съобщиха от общинския пресцентър.
В края на 2016 година в Стралджа бе завършено изграждането на централна система за отопление на две училища и две детски градини. Общината предвижда разширение на системата за екологично отопление, в което ще бъдат включени и други обществени сгради.
Дебитът от сондажа, който се използва за отопление, е 6.5 литра на секунда при температура на водата 78 градуса, която досега не е оползотворявана. Централната система за отопление спестява около 70 на сто от разходите през зимата и намалява вредните емисии във въздуха, посочиха от общината.
Проектът е финансиран по програмата "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по линия на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!