Обратно към категорията

Безплатно измерване на кръвна захар, налягане и сатурация за пенсионери в Ямбол на 8 и 10 май

Добавено на: 24.04.2024 15:46
   

"Диагностично консултативен център-1" (ДКЦ 1) обяви здравна инициатива в чест на Международния ден на сестринството, отбелязван на 12 май. В рамките на кампанията, възрастни жители на Ямбол могат да се възползват от безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта).

За да улесни достъпа до тези здравни услуги, медицински екип на ДКЦ-1 ще посети два от най-посещаваните от пенсионери общински клубове в града. На 8 май от 8:00 до 11:00 часа безплатните изследвания ще се извършат в комплекс „Хале“ до блок 7, а на 10 май – в централния клуб на улица „Цар Иван Александър“7, отново от 8:00 до 11:00 часа. Не е необходимо предварително записване.

Организаторите напомнят, че измерването на кръвната захар трябва да се извършва на гладно за постигане на точни резултати.

"Тази инициатива е наш начин да отдадем почит към усилията и професионализма на медицинските сестри и всички работещи в здравеопазването.“, заяви управителят на ДКЦ-1 Елеонора Костадинова. "Очакваме това да помогне на възрастни хора да получат информация за тяхното здраве без допълнителни разходи."

Кампанията подчертава ангажимента на общинското медицинското заведение към Ямбол и подкрепата за здравето на по-възрастните граждани.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!