Обратно към категорията

654 нарушения, иззети 22 шофьорски книжки за седмица в обл. Сливен

   

654 нарушения, иззети 22 шофьорски книжки за седмица в обл. Сливен22 са иззетите шофьорски книжки. Прекратени са 11 регистрации

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 931 превозни средства и 1134 лица.
Констатирани са 654 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 85 акта и 537 фиша, от които 337 електронни за превишаване на скоростта.
Да управляват след  употреба на алкохол са установени четима водачи, от които двама с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. За управление на МПС след употреба на наркотици са образувани 3 досъдебни производства. Неправоспособните са 4, без заплатена винетна такса са 8 водачи, като автомобилите са спрени от движение. 
7 са отнетите свидетелства за управление на МПС за употреба на алкохол и наркотици, 15 за  неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. Повече от половината от водачите с отнети шофьорски книжки са заплатили своите задълженията.
От 27 ноември до 3 декември  са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 10 автомобил.
За неизправност на автомобилите за движение при зимни условия / износени гуми, неизправни светлини, чистачки и други/ са съставени 7 акта.
От Пътна полиция напомнят на водачите:

ДВИЖЕТЕ СЕ С РАЗУМНА СКОРОСТ В ЗОНАТА НА ВИДИМОСТТА!

При пътуване по тъмно с автомобил бъдете в очакване пред вас на платното да се намират: пешеходец, който се движи неправилно, отдясно по платното, а не по банкета, при това трудно забележим, с тъмни дрехи; неправилно движещ се, криволичещ колоездач без светлоотразителна жилетка, чийто велосипед е без изправен фар и без светлоотразители. Голяма е вероятността да застигнете каруца, почти незабележима поради липсата на фенер и светлоотразители или пък със закрита от товара светлоотразяваща сигнализация.
Помнете, че трудно видими обекти може да срещнете не само в населените места, а и по пътищата между тях, дори твърде далече от селищата, включително и по първокласните пътища, където движението на пътни превозни средства с животинска тяга е забранено.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е ДА ИЗБЕРЕТЕ ТАКАВА СКОРОСТ, КОЯТО ДА ВИ ПОЗВОЛИ ДА РЕАГИРАТЕ И СПРЕТЕ, БЕЗ ДА ЗАГУБИТЕ КОНТРОЛ НАД АВТОМОБИЛА, В ОСВЕТЯВАНАТА ОТ ФАРОВЕТЕ ЗОНА!

                                       
05.12.2017 Г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                       ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!