Обратно към категорията

ГЕНЕРАЛ ОТ СЛИВЕН ЩЕ КОМАНДВА ПАРАДА НА ГЕРГЬОВДЕН В СТОЛИЦАТА

   

ГЕНЕРАЛ ОТ СЛИВЕН ЩЕ КОМАНДВА ПАРАДА НА ГЕРГЬОВДЕН В СТОЛИЦАТА

публикация на Сливенинфо
На Военният парад за деня на армията – 6 май ще участват тежка техника и самолети. Парадът ще е по-голям от обичайния заради юбилея – 140 години от създаването на Българската армия. Той ще се командва от генерал Михаил Попов, роден и израснал в Сливен, възпитаник на гимназия „Добри Чинтулов“.  Генерал Попов е командир на Сухопътните войски на БА.
Парадът ще започне в 10 часа и през площад „Княз Александър I“ ще преминат в марш войници от около 10 блока представляващи всички видове въоръжени сили и военните университети.
 
През „жълтите павета“ ще преминат образци от почти всички машини на въоръжение в армията – танк Т-72, самоходна гаубица „2С-1“, бойни машини на пехотата БМП, МТЛБ и БТР, ракетни и зенитни комплекси, гаубици, бронирани „Мерцедес“ G 270, „Хамър“, „Commando seleсt“, „Guardian“ и „SAND CAT“ и т.н. Колоната ще бъде водена от сливенски танкисти. В парада ще участват три танка Т-72 и три самоходни гаубици от военно формирование 22220 – Сливен, научи Sliveninfo.
 
Военновъздушните сили ще представят летателна техника, която е на въоръжение в момента. Над площада, в различни формации ще преминат: вертолет Ми 17 – носещ националния флаг; вертолети Ми-24 и „Cougar“, военно-транспортен самолет C-27J „Spartan“, учебните самолети L-39ZA и „Пилатус“ РС9М и бойните самолети Су-25 и МиГ-29.
 
На 5 май от 20.00 часа, на площад „Княз Александър I“, ще има „музикален парад“ с участието на военни духови оркестри и ще има заря.

снимка: Сливенинфо 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!