Обратно към категорията

ДЕЛНИК: Предпремиера на “Мъжете препочитат да излъжат”

   

ДЕЛНИК: Предпремиера на “Мъжете препочитат да излъжат”

Предпремиерното представление на най-новия спектакъл на ДТ „Невена Коканова“-Ямбол „Мъжете предпочитат да излъжат“ се състоя снощи, 28 юни 2018 г. Премиерата ще е наесен, но избралите театъра пред футбола в дъждовната привечер, не останаха разочаровани. Една наистина приятна пиеса на френския драматург Ерик Асус, поставяна за пръв път в страната, която може да забавлява, да те разсмее, но и да те накара да се замислиш, защото поставя вечни теми за отношенията между мъжете и  жените, а и за човешката природа въобще.
 
Режисьор е Владимир Петков, а сценограф – Жанета Иванова. Участват Цветелина Кънева, Георги Ружичка, Яна Бобева, Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Волен Митев и Мария Панайотова.
 
Интересното в драматургичния текст е, че представя формално повторение на уж сходна житейска ситуация – неверният съпруг, комуто е додеяло семейното битие включващо и отглеждането на дете, търси разнообразието в чужди обятия. Пред един и същи приятелски кръг му се случва да признае на съпругата си за изневярата и да й съобщи, че я напуска. Първия път героят, макар и яко попритиснат, избира промяната, новото начало. Това всъщност е изборът и на всеки от приятелите му – единият прясно оженен в Невада, че и подхващащ ново бизнес начинание, другите двама – току-що заформили двойка от недореализиран гей и неосъзната алкохоличка. Във втората ситуация, разиграваща се две години по-късно, въпреки всичките катаклизми вътре в двойките, накрая всеки предпочита да остане там, където е, т.е. с този, с когото е. Осъзнато или не всеки си дават сметка, че външната житейска промяна не променя нищо, щом ти си оставаш същия. Тогава защо да си създаваш допълнителни проблеми?

delnik.net









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!