Обратно към категорията

Аптеките ще продължат да отпускат реимбурсирани лекарства по досегашния ред до края на септември

Добавено на: 31.03.2023 15:27
   

Аптеките ще продължат да отпускат реимбурсирани лекарства по досегашния ред до края на септември. Това стана възможно след като Българският фармацевтичен съюз и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подписаха анекс към договора си.

Преговорите за подписването на анекса се водят от месеци. С анекса се гарантира, че всички лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани частично или напълно от Касата, ще продължат да се отпускат при досегашния ред и условия и след 1 април. Тежък беше разговорът, но конструктивен, заяви след подписването на договора  Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз. 

Подписахме анекс до края на септември, обяви Маринов, като отбеляза, че с него се подобрява превантивният контрол. Всъщност въвеждаме превантивния контрол в реално време и това ще подобри многократно работата и на лекари, и на фармацевти и ще намали главоболието на пациентите с излишно разкарване за корекция на рецепти, добави той.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!