Обратно към категорията

"Автомобилна администрация" ще извършват проверки по пътищата

Добавено на: 12.09.2022 13:24
   

Проверки по пътищата от началото на октомври ще бъдат извършвани и от служители на "Автомобилна администрация". Това обяви ръководителят на тази държавна агенция Бойко Рановски:

"Ще направим всичко възможно да имаме и денонощни екипи, но екипите, които ще работят през нощта, ще бъдат в намален състав. По основните пътни направления в близост до границите ще има екипи на "Автомобилна администрация". Предстои промяна в работното време на служителите, минаване на работа на смени. Подготвяме промени във вътрешните правила, за да може всичко да бъде законно".

Мерки за намаляване на инцидентите по пътищата са тема на заседание на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението.

Според министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев необходими са съвместни мерки на повече институции, за да намалее броят на жертвите и пострадалите при катастрофи:

"Защото това не е отговорност само на МВР. Разбирайте стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, пътни знаци, които не са в компетенциите на МВР, трябва да се случат. Аз вярвам, че ще бъдат допълнени нашите мерки - на МВР, и с комплексните мерки, които всички отговорни държавни институции да приложат. Вярвам, че резултатът ще се подобри значително в борбата с пътния травматизъм".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!