Обратно към категорията

БЧК изпрати четири камиона с хуманитарна помощ в Украйна

Добавено на: 02.03.2022 10:52
   
За нуждите на пострадалото население Българският Червен кръст изпрати два камиона с топли дрехи, завивки, зимни обувки, спално бельо и хигиенни материали, които са част от даренията на граждани и фирми по Националната благотворителна кампания на организацията.

Други два камиона с хуманитарна помощ, включваща одеяла, комплекти спално бельо и възглавници от Бедствения резерв на БЧК за 2000 души, са предоставени чрез Механизма за Гражданска защита на Европейския съюз.

БЧК продължава да следи с тревога ситуацията в Украйна, поддържа постоянна връзка с Украинския Червен кръст, Международния комитет на Червения кръст и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е в готовност за последващо подпомагане на засегнатото население от конфликта в Украйна и на пристигащите в България украински бежанци, заявиха от организацията.

Като уточняват, че хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, се транспортира до Украйна заедно с помощта, отпусната от българската държава, в знак на солидарност с нуждаещите се от подкрепа.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!