Обратно към категорията

С благодарност към всички наши лекари

Добавено на: 07.04.2021 07:37
   

На 7 април поставяме доброто начало с древната мъдрост: Bona valetudo melior est quam maximae divitiae („Доброто здраве е най-голямото богатство”).

Положилите пред Хипократ клетва имат абсолютните основания за празник. Поне днес – в Световния ден на здравето!

Впрочем този ден е на всички ни, защото здравеопазването не е барикада, от чиито две страни са изправени едни срещу други пациентите и лекарите. Малцина са онези, които се радват на желязно здраве и нямат нужда от доктори, поликлиники, лекарства... Дори и да има такива хора (дай, боже, всекиму), те пък са се сблъсквали със системата заради свои близки. В този смисъл няма българин, който в един или друг момент от живота си да не е прекрачил прага на здравно заведение.

Както има много лекари с морал, с качества и с всеотдайност към професията, така има и много благодарни пациенти. И винаги ще ги има – от големия град до най-затънтеното малко селце, в което Докторът се появява в уречен ден, но е най-чаканият и желан човек от всички. Човекът, когото можем да събудим през нощта, да повикаме, без значение дали е събота или неделя, човекът, който така добре ни познава, че може да ни изконсултира и по телефона, когато става дума за нещо по-дребно.

Нека поздравим тези Наши лекари, те наистина са ни много лични! Да са ни живи и здрави!


Маркери: здраве

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!