Обратно към категорията

Бургазлийка отглеждала марихуана в саксия у дома си

Добавено на: 05.12.2020 11:38
   

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 3 души. Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са – 2 бързи производства и 2 преписки. Спрямо трите лица са повдигнати обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е свързан със задържането на 27 годишна бургазлийка, в чийто дом, разположен на бургаската улица „Цар Асен”, служители от Първо Районно управление - Бургас намерили и иззели саксия с канабисово растение и два стъклени буркана с тревиста зелена маса / марихуана/ с общо тегло 120 гр.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 21 до 39 години, сред които и 26 годишна бургазлийка. Четирима от водачите / 26 годишната бургазлийка, 27 годишен несебърлия и двама бургазлии – на 35 и 39 години/ са шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, а един 21 годишен карнобатлия след употреба на канабис.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 964 нарушения на скоростта. От тях в 5 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 15 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 29 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани двама водачи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!