Обратно към категорията

Декоративните растения с по-голяма субсидия от плодовете и зеленчуците?

Добавено на: 21.07.2020 11:47
   

Начинът, по който се разпределят и усвояват европарите у нас, е една от причините, провокирали недоволството срещу правителството. С близо 120 млн. лева ще бъдат подпомогнати земеделските стопани в страната по мярката за Covid-19 на Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от БНР.

Целевото финансиране ще се предоставя под формата на еднократно плащане. Първата част от тази финансова помощ е насочена към т.нар. чувствителни сектори - производството на плодове и зеленчуци, отглеждане на рози и лозя и животновъдство. И докато те очакваха с надежда разпределянето на парите, останаха неприятно изненадани, защото към чувствителните сектори се оказаха добавени и... декоративните растения. Това провокира гнева на градинарите и те изпратиха отворено писмо и до премиера, и до медиите.

„Нашето недоволство идва от това, че има несправедливост спрямо приоритетни сектори и това, че се появяват нови сектори, които въобще досега не са коментирани – това са декоративните дървета, където за 14 дка плодове ще получат 750, зеленчукопроизводителите 950, розите – 4000, а декоративните растения – 8000 лева. Това ли е справедливо отношение към плодовете и зеленчуците“, коментира Руска Бонева.

И допълни, че всички остават изненадани как изведнъж декоративните растения стават изведнъж приоритетен сектор с най-голямо подпомагане. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!