Обратно към категорията

ДФ "Земеделие" изплаща на фермерите държавната помощ за преодоляване последиците от войната в Украйна

Добавено на: 28.04.2023 07:12
   

Държавен фонд "Земеделие" ще изплати днес на фермерите държавната помощ за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна. Бюджетът по помощта е в размер на 213 млн. лв.

Предвидено е собствениците на едри и дребни преживни животни, коне, и пчелни семейства да получат 102 млн. лв. подпомагане заради войната в Украйна, като най-висока е ставката за биволи и млечни крави под селекционен контрол – по 230 лв. на животно, по 27 лв. е помощта за овцете, по 50 лв. за конете и по 10 лв. за пчелно семейство.

За производителите на  плодове и зеленчуци са предвидени 111 млн. лв., като на подпомагане подлежат както най-отглежданите у нас градински плодове и зеленчуци, така и оранжерийна продукция, лозя, гъби, рози и тютюн.

Максималният размер на финансовата помощ е до 250 000 евро, но вчера от агроведомството обявиха, че в средата на май ще има допълнителен прием за стопани, които не са успели да си подадат документите си в началото на април или пък са достигнали тавана на помощта, тъй като очакваме разрешение от Брюксел за надвишаване тавана на разрешената помощ.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!