Обратно към категорията

Днес се провежда ДЗИ по български език и литература

Добавено на: 19.05.2021 08:27
   

Държавен зрелостен изпит по български език се провежда днес. Вариантът на теста беше изтеглен малко след 05.00 ч, предават от Нова.

Зрелостниците ще пишат интерпретативно съчинение или есе по тема 22.

На матура се очаква да се явят близо 50 000 зрелостници. Само двама ученици ще я пропуснат, тъй като са с COVID-19. Изпитът ще премине при строги противоепидемични мерки. Задължително е носенето на предпазна маска и по желание дезинфектант.

За разлика от миналата година, карантинираните ученици, които са контактни, ще могат да се явят на  изпита. Това ще се случи при стриктни правила - те ще бъдат в отделна стая и ще се наблюдават от квестори, които са ваксинирани.  

„Ще пропускаме ученици до 07.45 ч. 167 деца са разпределени в 18 зали. В стаите е осигурена дистанция. На влизане мерим температурата на зрелостниците и дезинфекцираме ръцете им. Децата задължително трябва да са с маски”, каза  директорът на Софийския математическа гимназия Антоан Тонев.

Ако се окаже, че някое от децата е с повишена телесна температура, то ще може да проведе изпита си в някоя от специалните стаи за карантинирани ученици.

„Малко сме напрегнати, но не бива да се притесняваме, за да покажем най-доброто от себе си”, сподели Георги, един от учениците, който ще се яви на изпит днес. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!