Обратно към категорията

Днес седмокласниците се явяват на НВО по български език и литература

Добавено на: 15.06.2020 08:17
   

Близо 60 000 седмокласници се очаква да се явят на днешното Националното външно оценяване по български език и литература.

Вариант едно беше изтеглен минути преди 7 часа за седмокласниците. 

Изпитът ще се проведе в 6900 зали на над 1700 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки.

Той започна в 9 часа и е с продължителност 150 минути. В учебните заведения учениците трябваше да бъдат най-късно в 8,30 часа.

Външното оценяване по български език и литература се състои от два модула - първият продължителност 60 минути, а вторият - 90 минути. Знанията на седмокласниците ще се проверяват чрез тест с общо 26 задачи.

При пристигането си в учебните заведения учениците трябваше да носят със себе си документ за самоличност, служебна бележка за допускане до външното оценяване, химикал, пишещ с черен цвят, предпазна маска или шлем, както и прозрачен плик за съхраняване на връхни дрехи и обемен личен багаж. На влизане в училищните сгради ръцете им бяха дезинфекцирани.

Няма да се допускат струпвания на ученици на едно място, разстоянието между тях на двора, в коридорите и в изпитните зали трябва да бъде не по-малко от метър и половина. В училищата, в които на изпит се явяват над 100 ученици, влизането ще става през два входа при наличие на такива.

Температурата им ще бъдат за измервана при наличие на грипоподобни симптоми. Ако по време на изпита ученик се почувства зле, ще бъде преместван в отделна стая.

Болни ученици няма да бъдат допускани до изпита.

Резултатите от външното оценяване ще станат ясни до 29 юни. 

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!