Обратно към категорията

Допълнително обучение за необхванатите от електронното обучение ученици

Добавено на: 29.05.2020 17:30
   

До края на учебната година и по време на лятната ваканция в допълнително обучение ще бъдат включени учениците, които не са участвали в електронното обучение или са се обучавали частично с учебни материали на хартия. По данни на Министерството на образованието става въпрос за около 10% от всички ученици, а причините за неучастието им в онлайн обучението най-често са свързани с липсата на устройства или на интернет-свързаност.

Още на 1-ви юни училищата трябва да създадат организация за провеждането на допълнителните обучения, обясни в предаването "Хоризонт за вас" Грета Ганчева - директор на Дирекция "Приобщаващо образование" в МОН.

"Не сме дали ограничения за кои класове и как трябва да стане тази организация. Много ни се иска най-напред да обхванат тези, които ще завършат по-рано учебната година - на 15-и юни, а после и тези на 30-и юни. Всички да бъдат разпределени в групи по учебни предмети, съобразно потребностите на учениците от съответното обучение. Когато приключи учебното време, да продължат и в лятната ваканция. В същите групи, ако децата имат нужда от още часове, за да могат да компенсират пропуските, които са имали през месеците на дистанционното обучение", обясни Ганчева. 

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!