Обратно към категорията

Двама от персонала на Дома за стари хора в село Добри дол с коронавирус

Добавено на: 05.05.2020 12:55
   

Двама души от персонала на Дома за стари хора в село Добри дол в област Монтана са с положителни проби за коронавирус, потвърдиха за БНР от Регионалната здравна инспекция. Домуващите са 67, започнало е взимането на проби.

В дома за стари хора в град Кула в област Видин, където бяха установени случаи на коронавирусна инфекция, извеждат възрастните чийто проби за Covid-19 се оказаха положителни. В дома остават 26 души.

Двата нови случая от област Монтана на заразени с коронавирус са на хигиенист и санитар от дома за стари хора в село Добри дол, каза директорът на РЗИ в Монтана доктор Елена Борисова.

"Ние провеждаме, вие знаете, едно таргетно проучване на персонала на старческите домове и от тези 240 проби, които взехме до сега, ето този 0,8 процент, двама души се появиха. "

Двете жени от персонала на дома са без оплаквания и са вече под 28 дневна домашна карантина.

В дома за стари хора в град Кула, където бяха установени 18 случая на коронавирус на домуващи и два на санитарки, извеждат възрастните, чийто проби за Covid-19 се оказаха положителни. Това каза кметът на Кула Владимир Владимиров:

"Те ще бъдат настанени в болници, в инфекциозни отделения - в Лом, Монтана и София. Вътре остават тези, които са с отрицателни проби, условно здрави, нямат оплаквания".

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!