Обратно към категорията

Двама полицаи са с условни присъди заради подкупи

Добавено на: 22.01.2022 10:48
   

На 20-ти януари 2022 година, състав на Плевенски окръжен съд, разгледа наказателно дело, което е  образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура град Плевен, против двама обвиняеми, а именно:

К.М.И., на 41 години, от град Плевен - старши полицай към РУ Плевен, обвинен в това,че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Другият обвиняем по делото е К.Г.М. на 51 години - старши полицай към РУ Плевен, обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган,  поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП - престъпление по чл.302, т.1 – предложение предпоследно вр. с чл.301, ал.1 от НК.

В проведеното съдебно заседание, съдебното следствие е приключило и е постановена присъда, с която подсъдимите са признати за виновни в извършване на престъпленията, за които са изправени на съд.

На подсъдимия  К.М.И., на 41 години, е наложено наказание в размер на три години лишаване от свобода - условно, с петгодишен изпитателен срок,  както и глоба в полза на държавата в размер на хиляда лева. на същия подсъдим се налага и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от три години, с периодичност на изпълнение два пъти седмично.

На другия подсъдим - К.Г.М. на 51 години, окръжен съд - плевен, налага наказание една година лишаване от свобода - условно, с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в полза на държавата в размер на триста лева. същият се лишава от правото да заема държавна длъжност в органите на МВР за срок от една година.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново в 15-дневен срок, считано от датата на постановяването й.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!