Обратно към категорията

И фитнес залите отварят от понеделник

Добавено на: 16.05.2020 09:00
   

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която официално разреши на моловете да отворят от понеделник и да започнат работа с клиенти. Със същата заповед, от понеделник, 18 май се разрешава да възстановят дейността си и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ. Заповедта на Ананиев стана факт след серща на спортния министър Красен Кралев днес с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес. Сред условията, уточнени по време на разговорите е задължително да има вентилация като филтрите ще се сменят всяка седмица. Уредите ще трябва да бъдат дезинфекцирани след всяко ползване. По сметки на асоциацията 1 млн. души са спортуващите в България, а повече от 50 хил. души работят във фитнес залите в страната.

Остава в сила забраната на територията на моловете да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключения се допускат за заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Със заповедта се дава също така възможност институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти, доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии. Изключенията от тази забрана са ясно разписани в текста на заповедта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!