Обратно към категорията

Хора с увреждания изработват свещи и сапуни в социално предприятие (снимки)

Добавено на: 30.05.2020 09:42
   

Социално предприятие "Работилница на Каритас" изработва свещи и сапуни. То се намира в гр. Раковски и в него работят хора с увреждания и лица в неравностойно положение на пазара на труда. Тези лица имат ограничен достъп и възможности за работа, което се дължи най-често на дискриминация и липса на доверие.

Предприятието е основано от Фондация "Благотворителна Католическа организация Каритас Витания" през 2018г.
Ние вярваме, че всеки човек има какво да даде от себе си, ако получи шанс и попадне в подходяща среда. Затова чрез трудовите дейности, обучения и психо - социална подкрепа, които им предоставяме в " Работилница на Каритас", искаме да им помогнем да излязат от тази изолация и да възвърне тяхното самочувствие, достойнство, чувство на удовлетвореност и значимост.

Едновременно с това бихме искали да допринесе за популяризирането на социалната икономика и социалното предприемачество в България, което от своя страна да допринесе за повишаване на заетостта и жизнения стандарт на различни уязвими групи“, съобщиха за 999 от организацията.

От там допълниха: „Нашето мото, което ни придружава в ежедневната работа е "Творим, за да променим!", защото искаме да променим нагласите на обществото към хората с увреждания, както и към тези, които поради различни причини биват отбягвани от работодателите

Чрез закупуването на продукт, произведен в "Работилница на Каритас", вие не просто получавате ръчно изработен продукт, но се сдобивате с продукт с кауза. Продукт, който носи със себе си една допълнителна стойност и една надежда за промяна на света към по-добро. Всички приходи от продадените свещи и сапуни се реинвестират в дейността на социалното предприятие, за да може да бъде осигурено неговото функциониране.

* Снимките в галерията и информацията са предоставени от „Работилница на Каритас“ - гр. Раковски, обл. Пловдив


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!