Обратно към категорията

Имате ли любимо дърво? Разкажете за него!

Добавено на: 18.11.2021 08:41
Снимки: Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен“
   

Имате ли любимо дърво? Разкажете за него, ни призовават от фондация "ЕкоОбщност"! За дванадесета поредна година фондацията обяви набиране на предложения за „Дърво с корен” – конкурсът, с който не търсят най-старото, най-високото или най-китното дърво, а онова, което се е запечатало в сърцата и умовете на хората.

Ако има дърво, което наистина обичате и почитате – вие, вашият род, съседи, приятели или цялата ви общност и населено място – разкажете неговата история, направете 3 снимки, на които дървото да се вижда в общ план, и ги изпратете на tree@bepf-bg.org до 5 декември 2021 г. Предложението ви трябва да съдържа също местоположение, вид и описание на дървото, както и данни за връзка с вас.

Дървото победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината” и също така, като награда, ще бъде посетено от арбористи, които ще направят оглед и дадат препоръки за подобряване на състоянието му.

Както и досега, измежду всички постъпили предложения ще бъдат отличени дървета и в две допълнителни категории:

„Млад природолюбител” – за истории на дървета, които са засадени от или за които се грижат деца и юноши на възраст от 6 до 16 години.

„Вековните дървета говорят“ – за вековни дървета, които са свързани с исторически събития, значими личности или местни предания; които са се превърнали в символ и пазител на дадено населено място; които са важна част от делника и празниците на местната общност, нечий род или отделен човек; които таят в клоните си скъп спомен за отминала случка; които са толкова забележителни, почитани и обичани, че заслужават нашето признание.

Изборът на победителите ще се извърши чрез онлайн гласуване от обществеността, което ще протече от 15 декември 2021 г. до 14 януари 2022 г.

Пълните условия за участие в конкурса са достъпни на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“ в раздела „Дърво с корен“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!