Обратно към категорията

Изборите 2 в 1 ще струват 100 млн. лева

Добавено на: 09.04.2024 12:42
   

Готов е бюджетът за идващите избори, като план сметката възлиза на 100 млн. лева. Това обяви новият служебен министър Людмила Петкова, която беше посрещната във финансовото министерство от колегата ѝ Асен Василев, съобщава БНТ.

Петкова допълни, че за нея освен организирането на изборите приоритети остават влизането в Еврозоната, в ОИСР, както и в Шенгенското пространство по суша.

"Била съм няколко пъти заместник финансов министър, отговарящ за приходите и за бюджета. Затова и се съгласих на предложението на Димитър Главчев да заема поста финансов министър, това са основните приоритети в момента", обясни Петкова.

Тя допълни, че предстои да бъдат приети два основни законопроекта във финансовата сфера - законът за еврото, който е публикуван за обществено обсъждане, както и законът за създаване на единна приходна агенция.

"Работната група е напреднала в работата си по закона за единната приходна агенция. Искам да уверя, че не се предвиждат съкращения в НАП и митниците след обединяването им. За всички служители, чиито задължения ще отпаднат заради влизането ни в Шенген, ще бъдат намерени други позиции", каза още Петкова.

От своя страна вече бившият финансов министър Асен Василев обяви, че оставя финансовото министерство в ръцете на доказан професионалист. Допълни, че в момента във фискалния резерв има близо 10 млрд. лева, които са достатъчни за нормалната работа на ведомството.

"Събраните приходи от Националната агенция за приходите са с 50% повече от очакваното за този период. Събраните приходи от митниците обаче са по-малко, защото от началото на годината "Лукойл" работи наполовина", обясни Василев.

На въпрос как ще коментира случващото се в митниците, бившият финансов министър отговори, че "това, което се вижда от публичната информация, е несериозно". Новият министър, който е досегашен директор във ведомството каза още, че не може да даде повече информация, тъй като тече разследване.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!