Обратно към категорията

Изложбата "Джаз от А до Я" ще се проведе в Бургас

Добавено на: 17.07.2020 07:52
   

Изложбата „Джаз от А до Я” на Мария Миланова ще бъде представена в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Да нарисуваш "Джаз" - музиката на свободния дух - това е концепцията, заложена в изложбата на младата и талантлива Мария Миланова. С интригуващата си експозиция тя има амбицията да предаде настроението на характерния музикален стил от първите десетилетия на 20 век, променил завинаги музикалния свят.

В градината на галерия "Георги Баев" авторката ще представи 20 въздействащи картини. Официалното откриване на експозицията ще се проведе от 18.00 часа.

Акварелите са създадени специално за тематичната седмица на джаз уикенда в морския град. И тъй като джазът е синоним на импровизации. Те няма да липсват. Останалите 10 рисунки, до броя на буквите в азбуката ще бъдат създадени на място, за минути пред публиката. Те ще бъдат специален жест на художничката към гостите.

Изложбата "Джаз от А до Я" ще може да се разгледа до 30 юли. Експозицията е с вход свободен и се реализира с подкрепата на Община Бургас. По време на откриването бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.
Мария Миланова е родена в град Русе. През 2007/2008 година започва изучаване на Изящни изкуства. Различните дисциплини в програмата, като "Скулптура", "Графика", "Живопис" и помагат да вниква по-дълбоко в анатомията на самото изкуство и да се насочи към графиката. Графиката остава предпочитана дисциплина и в университета във Велико Търново, където получава бакалавърската си степен и професионална квалификация.
"Очаква ни уикенд, изпълнен с много настроение и топли усмивки! Пригответе се за дълбокото потапяне в едно различно музикално измерение, наречено джаз", посочват от Общината.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!