Обратно към категорията

Кабинетът актуализира Националната карта на висшето образование

Добавено на: 10.01.2024 06:22
   

Правителството ще проведе редовното си седмично заседание от 10:30 часа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да извърши годишната актуализация на Националната карта на висшето образование за 2023 г. Тя определя профилната и териториалната структура на висшето образование в страната по професионални направления и специалности от регулираните професии, в съответствие със социално-икономическото развитие и потребностите на пазара на труда.

Доклад за отменяне на Концепцията за насърчаване на обучението на софтуерни специалисти също е част от дневния ред на заседанието. 

На него правителството предстои да обсъди още промени в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2024-2026 г., одобрена с решение на Министерския съвет от 2023 г. 

Очаква се кабинетът да разисква приемането на дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране на устойчивост на държавната пенсионна система, както и средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на фонда за периода 2024 – 2026 г. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!