Обратно към категорията

Как ще се проведе националното преброяване тази година

Добавено на: 07.06.2021 10:11
   

НСИ се нуждае от още 5000 преброители. Преброяване на населението ще се извърши през септември, предават от Нова. Страната ни ще бъде разделена на 40 000 преброителни участъка. Във всеки един от тях има 120 жилища.  

„Участъците са твърде различни, защото населението не е правилно разпределено на територията на страната. На 7 септември ще отворим електронна система и хората ще могат да се преброят чрез онлайн въпросник. Това ще продължи до 17 септември. Един член на домакинството трябва да се регистрира в системата и да го попълни. Данните се проверяват в регистрите на МВР, за да няма злоупотреби. Всички, които са избрали да се преброят електронно, ще получат уникален код, който трябва да бъде предаден на преброителите. От 18 септември до 3 октомври преброителите ще обходят всички жилища”, обясни Магдалена Костова, директор Социална и демографска политика, НСИ.

По думите й преброяването с хартия е доста по-бавно, защото преброителят трябва да изчете въпросите на всяко домакинство. И допълни, че преброяването е задължително.  „В Закона за преброяването е предвидена глоба от 160 лв. за домакинствата, отказали да участват", поясни тя.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!