Обратно към категорията

КЕВР решава за цената на газа от първи април

Добавено на: 30.03.2022 08:46
   

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди предложението на „Булгаргаз“ за поскъпване с близо 58 на сто на природния газ от 1 април.

Очаква се скокът на цената да бъде по-нисък, защото разчетите на газовата компания са правени в период, в който горивото беше с едни от най-високите си стойности на европейските борси.

Скокът на газа може да бъде с по-малко от поисканите от „Булгаргаз“ 58 процента, но поскъпване от април ще има, каза наскоро председателят на енергийния регулатор Станислав Тодоров.

„Ще има повишаване на цените, защото България не произвежда газ, а го внася. Ако някой може да каже откъде да внесем малко по-евтин газ, комисията със сигурност ще задължи „Булгаргаз“ да се възползва от тези количества. Но газът е вносна стока, която се е вдигнала десетократно последната една година. Каквото може комисията ще направи, но е наивно да се очаква, че няма да бъдат повишени цените, свързани с енергията от газ“, посочи той, цитиран от БНР.

Все още не е ясно, като резултат от поскъпването на газа, какво ще е увеличението на цените на топлоенергията, дали промяна ще има още от април или определянето на нови цени на парното и топлата вода ще бъде отложено от юли. Окончателните цени на синьото гориво трябва да станат ясни на 1 април.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/business/2022/03/30/kevr-reshava-za-iskaneto-za-po-skyp-gaz-s-58.525107


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!