Обратно към категорията

Медиците от многопрофилната болница във Велинград подават колективно оставка

Добавено на: 25.06.2020 09:48
   

Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите от многопрофилната болница във Велинград обявиха в открито писмо, че подават колективна оставка. Сред мотивите на персонала на лечебното заведение е тяхното несъгласие с постоянно променящите се заповеди на Министерството на здравеопазването, РЗИ и НЗОК относно лечението на болни с COVID-19.

Управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев обясни пред БНТ, че колегите му са подали оставки, защото са несъгласни с условията. Той каза, че те са задължение да лекуват пациенти с COVID наред със спешни пациенти. По негово мнение няма да се стигне до спиране на спешната помощ за града и общината, защото лекарите имат своя дълг.

Д-р Чешмеджиев каза, че в момента има 7 положителни случая, които се лекуват. Проблемът е, че болницата няма инфекциозно отделение и се смесват потоците на пациенти.

Председателят на синдикалната организация д-р Хрисчев обясни, че лекарите са разтревожени. С последната заповед отделението за сърдечно болни трябва да приема и пациенти с COVID.

Средната възраст на персонала на болницата във Велинград е 55 години. Те настояват да бъдат чути и да се дадат алгоритми, съобразени с конкретните условия, по които да се работи.

БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!