Обратно към категорията

Меджидиев: Ще има 600 лева към заплатите на РЗИ, но само за октомври

Добавено на: 06.10.2022 07:44
   

Средно по 600 лева ще получат със заплатите си през октомври служителите на Регионалните здравни инспекции в страната. Временното решение обяви в Бургас министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Това е компенсацията, която служебният министър обеща заради липсата на актуализация на възнагражденията на здравните инспектори, които са част от държавната администрация.

Намерихме средства от бюджета на здравното министерство и от октомври месец ще бъдат компенсирани с около 600 лева средно, като временна мярка, но само за този месец. В момента нямаме и парламент, за да се подсигурят тези пари и за следващите месеци трябва  с решение на Народното събрание да се гласува актуализация на бюджета и да се заложат повече средства“,  каза Меджидиев.

По отношение на спешната помощ: Временно са подсигурени 10 млн.лв.

„Намерихме временно решение за спешната помощ след обещанието преди 15 дни. След като Министерството на здравеопазването подсигури 10 млн.лв в спешната помощ  този месец ще бъдат разпределени парите,  а към 20-то число като си получат заплатите ще получат и увеличението, считано от 1 октомври.“, каза министърът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!