Обратно към категорията

Между 700 и 1000 военнослужещи ще включва бъдещата бойна група на НАТО у нас

Добавено на: 17.02.2022 13:17
   

Между 700 и 1000 военнослужещи ще включва бъдещата бойна група на НАТО у нас, каза в Брюксел министърът на отбраната Стефан Янев, цитиран  от БНР. Той участва в двудневна среща с колегите си от страните членки на Пакта. Министър Янев допълни, че между 70 и 80 на сто от членовете на групата ще бъдат българи и командването ще е българско:

„Става въпрос за тренировка, нищо притеснително. Тази група ще бъде между 700 и 1000 човека общо, когато се съберат всички заедно. Но процесът на тренировка не означава непремено, че те ще бъдат събрани всички заедно на едно място. Когато се тренира един елемент, ще идват едни подразделения, заедно на полигона ще го тренират, след това ще си отиват по съответните места на дислокация, съответно другите държави ще си отидат в техните места на дислокация“.

Подробности ще бъдат ясни до следващата среща на министрите, вероятно през юни, допълни Янев.

„Това разполагане е с цел тренировка съвместно с българските въоръжени сили именно за повишаване на готовността, оперативната съвместимост. Идната седмица в Ново село пристигат 150 американски военнослужещи", каза още министърът. Не се очаква разполагане на допълнителни американски войници като в Румъния, уточни Стефан Янев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!