Обратно към категорията

МОН: Учениците до 4 клас ще бъдат тествани в училищата

Добавено на: 09.11.2021 09:14
   

Учениците от 1 до 4 клас ще бъдат тествани за коронавирус в училищата.
Това гласи издадената снощи заповед на служебните министри на здравеопазването и на образованието - Стойчо Кацаров и Николай Денков.
Изключение ще се прави за учениците със специални образователни потребности, които ще се тестват по домовете им.
По-рано училищни директори от цялата страна, както и родители поискаха от двамата служебни министри тестването да се прави от родителите в домашни условия.
Според вече официално публикуваната заповед изследването, за да започне тестването два пъти седмично, родителите на на-малко 50% от учениците в паралелката, трябва да са дали своето съгласие за това. Изследването на учениците ще се извършва в класната стая на паралелката от поне две лица, определени от директора.
За учениците, чиито родители не са дали съгласие за изследване, се организира обучение от разстояние в електронна среда в зависимост от възможностите на училището.
В случаите когато присъственото обучение се възобновява в дни, различни от понеделник и четвъртък, тестване се извършва в първия присъствен ден от седмицата. Ако първият присъствен ден е вторник, следващото изследване се прави в четвъртък. Ако първият присъствен ден е сряда или петък, следващо тестване през седмицата не се извършва.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!