Обратно към категорията

МВР с пакет от мерки срещу войната по пътищата

Добавено на: 15.08.2022 13:57
   

13 мерки за противодействие на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Един от основните приоритети на МВР, заявен от настоящото ръководство, е осигуряване на безопасността на движението по пътищата в страната.

Допълнителни полицейски сили, които са обучени, ще се включат в контрола по пътищата. Ресорният министър уточни, че става дума за около 8500 служители.

Като основен метод за превантивно въздействие и контрол се въвежда т.нар. "линеен подход". Полицейски патрули чрез придвижване в транспортния поток ще следят за поведението на участниците в движението и за нарушения от всякакъв тип, съобщиха от МВР.

По разпореждане на министър Демерджиев се завишава контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи - малолетни и непълнолетни, а също и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства. Ще се завиши и контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

Той изрази надежда, че с прилагането на тези мерки осезаемо ще намалеят пътните инциденти и това ще се усети.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!