Обратно към категорията

Над 11 600 контрабандни стоки са задържани на "Капитан Андреево"

Добавено на: 18.11.2019 13:58
   

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха при два случая 10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки, съобщават от Агенция "Митници".

Декларираната и брандирана със световни марки стока е била открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е бил селектиран по метода "анализ на риска" за щателна митническа проверка. Установено е било, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са били открити 8114 текстилни изделия с логото на 18 световноизвестни марки. Намерени са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на запазени марки. Недекларираните и брандирани текстилни изделия са били открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия.

При щателната митническа проверка се установява, че количеството на стоката не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи и суичъри.

За случаите на задържаните имитации ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, уточняват от митницата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!