Обратно към категорията

Над 3700 с невярни декларации на КПП-тата

Добавено на: 06.05.2020 13:45
   

Над 230 хиляди граждани са върнати от полицаите на КПП-тата на входовете на градовете от въвеждането им до изтичането на мярката днес в полунощ. Това отчете началникът на Охранителната полиция комисар Веселин Младенов.

22 са случаите на грубо нарушение, по които тече разследване. Въпреки очаквания интензивен трафик, движението по АМ "Тракия" остава спокойно.

Близо 63 хиляди души са попълнили декларации, за да бъдат пропуснати през полицейските пунктове, докато бяха валидни ограниченията за влизане в градовете. Проверката им показала, че 3750 от посочилите, че отиват на работа, нямат трудови довори. 528 души сред тях са регистрирани като безработни.

Глоба за излизане без маска са получили повече от 16 хиляди души. Полицаите са проверили 107 000 под карантина. Нарушителите са само 1% или 1232.

Заради очакваното засилване на трафика след отпадането на КПП-тата и заради празничния ден, полицаите приоритетно ще следят за шофьори с рисково поведение.

Предвидени са допълнителни екипи, които ще извършват контрол над водачите на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества.

С падането на КПП-тата не изчезва COVID-19. Нека шофьорите да са внимателни при управлението на МПС и при спазването на мерките.

Досега 36 полицаи са дали положителни проби за коронавирус. Няма статитика колко от тях са патрулирали при входа на градовете.

Снимка и текст БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!