Обратно към категорията

Натоварено е движението на ГКПП "Лесово" и ГКПП "Кулата"

Добавено на: 06.09.2020 10:55
Снимки: архив
   

Интензивен е трафикът на ГКПП Лесово днес, научи 999 от Главна дирекция „Гранична полиция“. На изход чакат товарни автомобили.

По информация на агенция „Митници“ за последното денонощие до 8 часа тази сутрин през граничен пункт „Лесово“ са минали 685 товарни автомобила, което е много по-малко в сравнение с предходните дни. Днес обаче там е натоварено.   

Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения, припомнят от „Гранична полиция“.

На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на ГКПП "Кулата".

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Орменион" в двете посоки. През  ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти все още не пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Тези, които влизат на територията на Сърбия, също трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест. Тази сутрин трафикът е нормален на граничните ни пунктове със Сърбия.  

На границата с Румъния трафикът е нормален за леки автомобили на ГКПП "Русе". В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина.

На граничните пунктове с Република Сърбия на ГКПП Калотина трафикът е нормален на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален. Българските граждани могат да пътуват до там също без ограничения.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!