Обратно към категорията

Новата година ще бъде международна година за премахване на детския труд

Добавено на: 01.01.2021 12:03
   

2021 година е Международна година за премахване на детския труд, обявена с резолюция на Общото събрание на ООН. Целта е  да се насърчи прилагането на ефективни мерки за премахване на детския труд, включително съвременното робство, трафика на деца и използването им във въоръжени конфликти. Надеждата е до 2025 г. да се ликвидира детският труд във всичките му форми, съобщават от БНР.

Това е и Международна година на мира и доверието. Общото събрание поставя като цел да се насърчават мирът и доверието между държавите на основата на политическия диалог, взаимното разбирателство и сътрудничеството.

"Общото събрание на ООН е обявило 2021 година и за Междуранодна година на плодовете и зеленчуците, за да се повиши осведомеността на хората относно ползите от консумацията на плодове и зеленчуци и тяхната роля за разнообразното, балансирано и здравословно хранене. Другата цел е да се насърчи намаляването на загубите и разхищението на плодове и зеленчуци в световен мащаб".

1 януари е и Световен ден на мира. Преди повече от 50 години папа Павел Шести призовава първия ден на годината да се отбелязва в целия свят като ден за надежда и обещание за мир в света и в живота на хората.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!